09129548473
09129548473

تخمه آفتابگردان، سرگرم کننده و پر خاصیت

تخمه آفتاب‌گردان

تخمه آفتابگردان از جمله مغزهای چربی است که نه‌تنها به‌عنوان آجیل و تنقلات، بلکه در غذاها و به‌خصوص سالادهای مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد.

تخمه را به‌صورت تازه، خشک و بوداده مصرف می‌کنند که البته نوع بوداده آن با نمک و کمی آبلیمو بسیار خوشمزه است. علاوه بر مصرف مغز تخمه آفتابگردان، از روغن آن به‌صورت مایع برای پخت‌وپز نیز استفاده می‌کنند.

در ضمن کره آن هم به ۲ صورت مارگارین و کره تخمه آفتابگردان (مانند کره بادام‌زمینی) یافت می‌شود. جالب‌تر اینکه پرندگان هم مانند ما انسان‌ها به این مغز خوشمزه علاقه‌مندند و به‌عنوان غذا از آن استفاده می‌کنند.

تخمه آفتابگردان مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مختلفی را در بر دارد که ممکن است به مبارزه با التهاب، بیماری‌های قلبی و دیابت نوع ۲ کمک کند. بااین‌حال، از نظر کالری متراکم هستند و اگر زیاد بخورید، ممکن است به عوارض جانبی ناخواسته منجر شود.

۱۸ مورد از خواص درمانی تخمه آفتاب‌گردان

۱_درمان سردرد:

۳۰ گرم تخم آفتاب‌گردان را در دو لیوان ریخته و بگذارید بجوشد تا نصف لیوان آن باقی بماند و این جوشانده را دو بار در روز بنوشید.

۲_اسهال خونی:

برای درمان اسهال خونی تخم آفتاب‌گردان را (به مقدار ۳۰ گرم) در آب ریخته و حدود یکسانت باحرارت ملایم بپزید سپس آن را با نبات یا قند شیرین کرده و به مریض بدهید.

۳_ریزش مو و شوره سر:

تخمه آفتابگردان حاوی گاما لینولنیک اسید و ویتامین‌هایی که از نازک شدن و ریزش مو جلوگیری می‌کند. ویتامین ای از سلامت پوست سر حمایت می‌کند و به رشد مو کمک می‌کند.

آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین ای از تضعیف فولیکول‌های مو جلوگیری می‌کنند که رشد سریع‌تر و ضخیم‌تر مو را افزایش می‌دهد. اگر شما ریزش مو ناشی از شوره سر را تجربه می‌کنید، روغن آفتابگردان پوسته‌پوسته شدن و تحریک‌پذیری آن را ترمیم می‌کند.

۴_درمان اگزما:

تخمه آفتابگردان حاوی مقدار زیادی از آنتی‌اکسیدان‌های محلول در چربی در درجه اول ویتامین ای و بتاکاروتن است. هر دوی ویتامین‌های آ و ای توانایی گذر از سد فسفولیپید سلول‌های پوست و خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد را دارند.

با حفاظت از این ترکیبات سلولی و بیومولکولی، این ویتامین‌ها نقش مهمی را در فعالیت‌های ضدالتهابی دارند؛ بنابراین به کاهش علائم قرمزی، اگزما، پسوریازیس و دیگر حالت‌های التهابی کمک می‌کنند.

علاوه‌برآن منیزیم موجود در عصاره آفتابگردان به کاهش کورتیزول کمک می‌کند و عدم تعادل‌های هورمونی در بدن شما را تثبیت می‌کنند. این موضوع به پوست شما اجازه می‌دهد تا خود را از آکنه باکتریائی خلاص کند و همچنین سلول‌های جدید را باز تولید می‌کند.

۵_بهبود هضم:

منبع فیبر تخمه آفتاب‌گردان بسیار بالا است و وجود آن در رژیم‌های غذایی باعث بهبود هضم غذا می‌شود. همچنین مصرف روزانه آن در درمان یبوست مؤثر است.

۶_تسهیل یبوست:

فیبر بالای تخمه آفتابگردان به‌عنوان ملین عمل می‌کند و به تسهیل یبوست کمک می‌کند.

۷_درمان آرتروز:

ویتامین ای به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان به‌صورت مستقیمی با کاهش علائم آرتروز و دیگر حالت‌های التهابی در بدن در ارتباط است. این ویتامین در تخمه آفتاب‌گردان به‌وفور یافت می‌شود.

۸_درمان فشارخون بالا:

منیزیم نقش کلیدی دز کانال‌های کلسیمی بدن ایفا می‌کند که این کانال‌ها بیشترین تأثیر را بر روی تعادل الکترولیت و فشارخون بدن دارند. حدود ۳۰٪ از نیاز روزانه شما به منیزیم با یک‌چهارم فنجان تخمه آفتابگردان تأمین می‌شود.

علاوه‌برآن تخمه آفتابگردان می‌تواند یک درمان عالی برای درمان علائم پرفشاری خون است.

۹_درمان بی‌خوابی:

درباره بهبود خواب، منیزیم می‌تواند به تبدیل تریپتوفان به سروتونین کمک کند. این یک هورمونی است که می‌تواند به‌راحتی بدن و آماده‌سازی آن برای خواب کمک کند.

این هورمون در تخمه آفتاب‌گردان به میزان موردنیاز یافت می‌شود.

۱۰_درمان افسردگی:

امتیاز اضافی منیزیم در تخمه آفتابگردان این است که مزاج و اخلاق را ارتقا می‌دهد. در حدود صدسال قبل، به بیمارانی که از افسردگی رنج می‌بردند، منیزیم سولفات داده می‌شد. این اقدام موفق و سالم بود و به یک گزینه باارزش تبدیل شد.

۱۱_سلامتی قلب و عروق:

فولات موجود در تخمه آفتاب‌گردان سلامتی قلب و عروق را از هنگام تولد تا سنین پیری، ارتقا می‌بخشد. ویتامین ای موجود در تخمه آفتاب‌گردان هموکیستین را متابولیزه می‌کند، این ماده در آمینواسید متیونین نشان‌دهنده مشکلات قلبی عروقی است. فولات و اسیدهای چرب به‌صورت طبیعی در تخمه‌های آفتابگردان وجود دارند و با سلامت قلبی عروقی در ارتباط هستند.

۱۲_درمان کم‌خونی نوزادان:

تخمه آفتابگردان منبع خوبی از آهن است و برای درمان کم‌خونی در نوزادان و کودکان مفید است

۱۳_افزایش باروری در مردان:

تحقیقات نشان داده تخمه آفتابگردان که منبع خوبی از روی است باعث افزایش تعداد اسپرم شده و به افزایش باروری در مردان کمک می‌کند.

۱۴_سم‌زدایی کبد:

تخمه آفتابگردان حاوی ویتامین‌های A ،D و املاح معدنی فراوانی است که به‌سلامت کبد کمک کرده و با افزایش سم‌زدایی کبد به درمان کبد چرب کمک می‌کند.

۱۵_جلوگیری از سرطان:

فیتوسترول موجود در دانه‌های آفتابگردان، خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می‌دهد و موجب افزایش سیستم ایمنی بدن می‌شود. هم چنین آفتابگردان دارای سلنیوم است که موجب کاهش ابتلا به سرطان می‌شود

۱۶_جلوگیری از آب‌مروارید:

روغن آفتابگردان غنی از کاروتنوئیدهاست که باعث بهبود سلامت چشم و بینایی می‌شود و از بیماری‌های چشمی مانند آب‌مروارید جلوگیری می‌کند.

۱۷_پیشگیری از حمله قلبی:

تخمه آفتابگردان غنی از ویتامین E و فولات است، ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان قوی بوده که رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد و از حملهٔ قلبی جلوگیری می‌کند و فولات که یکی از مواد غذایی مفید برای قلب است.

علاوه بر این مصرف تخمه آفتابگردان باعث کاهش کلسترول و فشارخون بالا شده و از بیماری‌های قلبی عروقی و سکته قلبی پیشگیری می‌کند.

۱۸_درمان سرماخوردگی:

تخمه آفتابگردان حاوی مقادیر بالای روی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید است.

 

چگونه تخمه آفتابگردان باعث کنترل قند خون می‌شود؟

رژیم‌های غذایی که عمده مواد تشکیل‌دهنده آن آجیل و دانه‌های حاصل از گیاهان است همواره به‌عنوان دوست افراد دیابتی، کاهش‌دهنده علائم دیابت و همچنین تنظیم‌کننده قند خون شناخته می‌شوند. تخمه آفتابگردان نیز از این مسئله مستثنا نیست. خوردن آن به علت داشتن فیبر زیاد در خود باعث کاهش جذب قند خون توسط روده‌ها و افزایش شاخص گلایسمی می‌شود. هرچقدر سرعت جذب قند کمتر باشد، بدن آمادگی بهتری برای مقابله با قند و هضم کردن آن به دست می‌آورد.

از طرف دیگر یکی از خواص تخمه آفتابگردان این است که دارای منیزیم لازم برای افزایش حساسیت سلول‌ها نسبت به انسولین را نیز در خود است و موجب کاهش قند خون در بدن می‌شود. این ترکیب غذایی به‌عنوان کاهش‌دهنده سطح قند خون توسط عده زیادی از مردم دنیا استفاده می‌شود.

 

تخمه آفتاب‌گردان بخورید و خوش‌اخلاق شوید

به دلیل خواص تخمه آفتابگردان، مقدار تریپتوفان در مغز افزایش پیدا می‌کند، به دنبال آن شاهد افزایش سطح سروتونین در بدن خواهید بود. با افزایش سطح این هورمون به‌تدریج خلق‌وخو شما نیز بهبود پیدا خواهد کرد. شاید یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث شده است از تخمه آفتابگردان در مجالس و میهمانی‌ها برای سرگرمی استفاده شود، همین خواص تخمه آفتابگردان در افزایش سروتونین و سطح آرامش روانی باشد.

 

تخمه آفتاب‌گردان دوست خوب بدنسازان

تخمه آفتابگردان حاوی مقادیر زیادی پروتئین، اسید های چرب ضروری، مواد معدنی و ویتامین هاست و به عنوان یک میان وعده ی عالی برای بدنسازان محسوب می شود. همچنین شما ورزشکاران گرامی میتوانید با مصرف پروتئین بار کاکامو آبیش علاوه بر خواص تخمه آفتاب گردان از خواص شاهدانه، تخم کتان، گردو و دیگر مغز های مغذی نیز بهره مند شوید.

ویتامین E موجود در تخمه آفتابگردان از التهاب جلوگیری کرده و باعث بهبود عملکرد در حین تمرینات بدنسازی می‌شود.

ریبوفلاوین موجود در تخمه آفتابگردان به بدن کمک می‌کند تا کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین را به انرژی آزاد کند و باعث افزایش انرژی در هنگام تمرینات بدنسازی می‌شود.

تخمه آفتابگردان برای کبد

تخمه آفتاب‌گردان یکی از منابع غنی از مواد مغذی و سالم است که می‌تواند به‌سلامتی کبد کمک کند. ویتامین E موجود در آفتابگردان باعث بهبود عملکرد کبد و کاهش استرس می‌شود. پروتئین‌های موجود در آن نیز می‌توانند سلول‌های کبد را تجدید کنند.

چربی‌های سالم امگا ۳ و امگا ۶ و مواد معدنی مانند سلنیوم و منیزیم التهابات کبد را کاهش می‌دهند و باعث بهبود عملکرد آن خواهند شد.

بااین‌حال درصورتی‌که بیماری کبدی خاصی دارید باید در مصرف چربی‌های طبیعی و سالم نیز اعتدال را رعایت کنید و از پزشک خود مشورت بگیرید.

مصرف بیش از اندازه تخمه آفتاب‌گردان چربی خون شما را بالا برده و باعث چاقی خواهد شد. افزایش وزن نیز خود باعث چرب شدن کبد و سایر بیماری‌های قلبی و عروقی خواهد شد.

از طرفی اگر از تخمه بوداده و شور استفاده کنید اوضاع بدتر می‌شود. مصرف بیش از حد نمک به کبد آسیب می‌زند و فشارخون را نیز بالا می‌برد.

گذر از حد اعتدال در مصرف هر ماده‌ای مشکلاتی را به وجود می‌آورد. با مصرف متعادل و صحیح تخمه آفتابگردان از فواید آن برای کبد و سایر ارگان‌های خود بهره‌مند شوید و از عوارض آن دور بمانید.

در صورت داشتن بیماری کبدی یا بیماری‌های قلبی عروقی به توصیه پزشک خود برای استفاده از مغزها و تخمه‌ها عمل کنید.

عوارض و مضرات تخمه آفتابگردان

خوشبختانه تخمه آفتابگردان عوارض جانبی و مضرات خاصی ندارد فقط در بعضی افراد ممکن است باعث ایجاد آلرژی شود.

باتوجه‌به اینکه این تخمه در دسترس بوده و خوردن آن لذت‌بخش و سرگرم‌کننده است، بعضی افراد ممکن است در خوردن آن افراط کنند که این موضوعی آسیب‌زننده است.

شکستن زیاد تخمه آفتابگردان می‌تواند به مینای دندان شما آسیب بزند. به‌خصوص اگر آنها ضعیف هستند.

گرفتگی و انسداد روده از دیگر عوارض سوءمصرف تخمه است که در مواقع حاد باید به پزشک مراجعه کرد.

آسم، تورم و خارش دهان، استفراغ و تب یونجه از واکنش‌های مربوط به آلرژی به تخمه آفتابگردان هستند. اگر نسبت به برخی از غذاها حساسیت دارید، بهتر است هنگام مصرف تخمه آفتابگردان احتیاط کنید.

توجه داشته باشید که زیاده‌روی در مصرف تخمه آفتابگردان باعث افزایش وزن، مسمومیت کلیه و فشارخون بالا می‌شود.

آبیش و سلامتیش

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات دارای تخفیف

جدیدترین محصولات آبیش

نوشته های مشابه

سبد خرید